Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα – Εκδήλωση πυρκαγιάς μικρής έκτασης σε ταχύπλοο σκάφος στο Νυδρί – Τραυματισμός αλλοδαπής στη Ρόδο– Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στην Κεφαλονιά

 Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα  – Εκδήλωση πυρκαγιάς μικρής έκτασης σε ταχύπλοο  σκάφος στο Νυδρί – Τραυματισμός αλλοδαπής στη Ρόδο– Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στην Κεφαλονιά
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον ναυτικό πράκτορα του Ε/Γ-Ο/Γ “PRINCE” σημαίας Κύπρου, ότι το εν λόγω πλοίο,  παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 16 ν.μ. βορειοδυτικά της Κέρκυρας.
Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Πρίντεζι Ιταλίας προς λιμένα Ηγουμενίτσας, κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα στον λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 74 επιβάτες, 47 μέλη πληρώματος και 22 οχήματα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του “PRINCE” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης-αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
                                                                            *****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, για εκδήλωση μικρής έκτασης πυρκαγιάς στην εξωλέμβια μηχανή του Τ/Χ σκάφους “ΛΥΔΙΑ” Τ. Σαρωνικού 4098, το οποίο βρισκόταν δεμένο στο λιμένα Νυδρίου ν. Λευκάδας. 
Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διαπιστώνοντας ότι η φωτιά είχε ήδη κατασβεστεί.
  Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του Λιμεναρχείου Λευκάδας, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 
                                                                            *****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού 42χρονης αλλοδαπής, κατή τη χρησιμοποίηση θαλάσσιας παιδικής χαράς, στη θαλάσσια περιοχή “ΤΣΑΜΠΙΚΑ” ν. Ρόδου.
Η ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλεύεται με κάταγμα δεξιάς ποδοκνημικής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. 
 
                                                                            *****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου, για τον εντοπισμό πυρομαχικού υλικού (πιθανόν χειροβομβίδας), στην θαλάσσια περιοχή Αγία Σοφία Ερίσσου Κεφαλληνίας.
Το ανωτέρω πυρομαχικό εντοπίστηκε σε αμμώδη βυθό, σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από την ακτή και σε βάθος περίπου ενός μέτρου και πενήντα  εκατοστών.
Από το Λιμενική Αρχή Φισκάρδου, ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Ιονίου για τις δικές της ενέργειες.  
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL