Έρευνες προς εντοπισμό λέμβου σε δυσχερή θέση στην Χίο και εντοπισμός των αλλοδαπών επιβαινόντων της– Θάνατος λουόμενης στην Αίγινα –Τραυματισμός μέλους πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο–Απαγόρευση απόπλου Θ/Γ σκάφους στην Βουλιαγμένη

 Έρευνες προς εντοπισμό λέμβου σε δυσχερή θέση στην Χίο και εντοπισμός των αλλοδαπών επιβαινόντων της– Θάνατος λουόμενης στην Αίγινα –Τραυματισμός μέλους πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο–Απαγόρευση απόπλου Θ/Γ σκάφους στην Βουλιαγμένη 
 
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες,  στη θαλάσσια περιοχή  νοτιοανατολικά ν. Χίου.
Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.ΕΔ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσαν για την  περιοχή ένα (01) Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, ενώ απογειώθηκε ένα (01) ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Παράλληλα, διεξήχθησαν έρευνες από ξηράς, από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.         
Πρωινές ώρες σήμερα,  ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ευδήλου Ικαρίας για την ύπαρξη δύο (02) αλλοδαπών στην παραλία Αυλάκι Ευδήλου Ικαρίας. Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετέβησαν στο σημείο, διαπιστώνοντας ότι οι ανωτέρω είχαν νωρίτερα αποβιβαστεί από κωπήλατη λέμβο στην ακτή.
Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ,  στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας για περαιτέρω εξετάσεις, απ' ὀπου και εξήλθαν.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.            
 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή όρμος Κλειδί νότια ν. Αίγινας, 85χρονη.
Η ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός της πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, για περιστατικό τραυματισμού 45χρονου ναυτικού, μέλους πληρώματος, του  Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ” N.Π. 11117.
Ο ανωτέρω, ο οποίος κατά δήλωση του τραυματίστηκε εντός του πλοίου κατά τη διάρκεια λήψης λουτρού στην καμπίνα του, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, φέροντας κάταγμα δεξιού βραχίονα και παραμένει νοσηλευόμενος. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βουλιαγμένης για περιστατικό μερικής προσάραξης του Θ/Γ “WALLY B” σημαίας COOK ISLANDS, κατά την έξοδό του από την μαρίνα Βουλιαγμένης.  
Το ανωτέρω Θ/Γ σκάφος αποκολλήθηκε με ίδια μέσα, ενώ ακολούθησε έλεγχος των υφάλων από ιδιώτη δύτη, χωρίς να διαπιστωθεί κάποια ζημιά. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση,  απαγορεύτηκε ο απόπλους του “WALLY B”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολοθούντα νηογνώμονα.
 
                              
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL