Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σάμο -Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο – Θάνατος ημεδαπών στην Κόρινθο και στην Πάτρα – Ελαφριά πρόσκρουση Ε/Γ-ΚΑΤ στο λιμάνι Υδρας –

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σάμο -Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο – Θάνατος ημεδαπών στην Κόρινθο και στην Πάτρα – Ελαφριά πρόσκρουση Ε/Γ-ΚΑΤ στο λιμάνι  Υδρας – Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό στην Πάτμο - Διακομιδές ασθενών 
 
Στον εντοπισμό δέκα (10) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη του 18χρονου αλλοδαπού διακινητή τους  προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΠΡΑΣΣΟΥ» ν. Σάμου ταχύπλοο σκάφος κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα. Ο χειριστής του ανωτέρω σκάφους,  αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Σάμου και ξεκίνησε να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να διαφύγει. Στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αφού προέβησαν στη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα ακινητοποίησαν το ταχύπλοο και συνέλαβαν τον χειριστή του.
Νωρίτερα, έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και περισυνέλεξε από την περιοχή Ακρωτηρίου Πράσσου ν. Σάμου δέκα (10) αλλοδαπούς τους οποίους μετέφερε στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης αναγνωρίστηκε ο 18χρονος αλλοδαπός χειριστής του ταχύπλοου ως ο διακινητής των υπολοίπων αλλοδαπών.  
Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι πέντε (25) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή 'ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ'' ν. Χίου, λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΚΟΡΦΟΥ” Κορινθίας, 79χρονη.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, 49χρονος ημεδαπός από τη θαλάσσια περιοχή Βραχνέικων Πάτρας.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω εντοπίστηκε εντός της θάλασσας από χειριστή λέμβου, ο οποίος τον μετέφερε στην ακτή.
Ο 49χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ύδρας ότι το Ε/Γ-ΚΑΤ “FLYING CAT 4” Ν.Π. 10659, κατά τον κατάπλου του στο λιμένα ν.Ύδρας, ακούμπησε ελαφριά επί του προβλήτα, με αποτέλεσμα να προκληθεί απόξεση χρωματισμού στο αριστερό πρωραίο τμήμα του .
Το “FLYING CAT 4”, που εκτελούσε δρομολόγιο Πειραιά-Πόρο-Ύδρα-Ερμιόνη-Σπέτσες, αποβίβασε με ασφάλεια 159 επιβάτες και κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα αναχώρησε προς συνέχιση του δρομολογίου του με 216 επιβάτες και 15 μέλη πληρώματος.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην χερσαία ζώνη λιμένα ν. Πάτμου, όταν δίκυκλο όχημα με 38χρονη οδηγό συγκρούστηκε με   Ι.Χ.Ε. όχημα με 27χρονη οδηγό.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της οδηγού του δικύκλου, η οποία διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, για παροχή πρώτων βοηθειών.
Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
72χρονου, από το λιμένα Γλώσσας Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου με το Ε/Ρ-Τ/Χ ''ΜΑΡΙΑΝΗ'' Τ.Σ.119Α΄ και 
22χρονου από το λιμένα Ίου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν.Ν 64.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL