Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Θάνατος λουόμενης στη Θάσο

Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Ρόδο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Θάνατος λουόμενης στη Θάσο

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαπέντε (15) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη του 31χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Ρόδου.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό της εν λόγω λέμβου από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα να εντοπιστεί από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΜΕΙΡΟΣ'' Σκάλας ν. Ρόδου, με δεκαπέντε (15) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. πλήρωμα σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο Κυβερνήτης της λέμβου που τους μετέφερε, διέφυγε κολυμπώντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Κατόπιν διενέργειας ερευνών, ο ανωτέρω, αλλοδαπός ηλικίας 31 ετών, εντοπίστηκε από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. επί της επαρχιακής οδού Καλαβάρδων – Έμπωνα στην ευρύτερη περιοχή Κάμειρου Σκάλας Ρόδου, ενώ αναγνωρίστηκε από τους διασωθέντες ως ο Κυβερνήτης και συνελήφθη.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

 

*****

 

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Αγίου Αντωνίου ν. Θάσου, 73χρονη αλλοδαπή.

Ο θάνατος της ανωτέρω διαπιστώθηκε από ιατρό, ενώ η σορός της μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, από όπου πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

 

 

 

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL