Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κάλυμνο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Κάλυμνο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Θάνατος επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κέρκυρα – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κάλυμνο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Κάλυμνο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα – Θάνατος επιβάτη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Κέρκυρα – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εννέα (09) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου για την ύπαρξη ενός ακυβέρνητου σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χαλής ν. Καλύμνου και ν. Πλάτης.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ'' Ν. Καλύμνου 202 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από το οποίο εντοπίστηκε το εν λόγω σκάφος, ενώ οι εννέα (09) αλλοδαποί επιβαίνοντες σε αυτό, αφού μετεπιβιβάστηκαν στο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μεταφέρθηκαν στο λιμένα Καλύμνου.

Το ανωτέρω σκάφος, ταχύπλοο, αφού ρυμουλκήθηκε από το ''ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ'' στο λιμένα Καλύμνου, κατασχέθηκε από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, ενώ σύμφωνα με δήλωση των επιβαινόντων η ακυβερνησία παρουσιάστηκε λόγω έλλειψης καυσίμων.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη δεκατριών (13) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή πλησίον του λιμένα Καλύμνου.

Άμεσα απέπλευσε προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το ανωτέρω ταχύπλοο με δεκατρείς (13) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο λιμένα Καλύμνου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 43χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, απογευματινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΡΕΝΑ Σ ΙΙ'' Ν.Π. 8070, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Αγ. Σαράντα Αλβανίας προς λιμένα Κέρκυρας, ότι 62χρονος αλλοδαπός επιβάτης έχασε τις αισθήσεις του.

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Κέρκυρας, ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέττα - καρέττα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Κω στην παραθαλάσσια περιοχή ''ΨΑΛΙΔΙ'' ν. Κω.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL