Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη – Θάνατος άνδρα στα Χανιά - Σύλληψη αλλοδαπής για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ πλοίου στον Πειραιά

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη – Θάνατος άνδρα στα Χανιά - Σύλληψη αλλοδαπής για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη - Μηχανική βλάβη Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ  πλοίου στον Πειραιά 
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της περιοχής “ΜΑΚΡΗ”  Αλεξανδρούπολης, λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.    
 
 ***** 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χανίων, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι στην παραλία “ΣΤΑΛΟΥ” Χανίων Κρήτης, 76χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο  Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
 
 ***** 
Στη σύλληψη μιας 34χρονης αλλοδαπής για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης, η ανωτέρω βρέθηκε να κατέχει, εντός των αποσκευών της, συνολικά διακόσια (200) πακέτα τσιγάρα των είκοσι (20) τσιγάρων έκαστο, τα οποία δεν έφεραν ταινία ασφάλειας – γνησιότητας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.
 
 ***** 
Ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ ''ΦΛΑΪΝΓΚ ΚΑΤ 3'' Ν.Π. 10562, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
  Το ανωτέρω πλοίο, που επρόκειτο να επιβιβάσει εκατόν εξήντα (160) επιβάτες και δέκα έξι (16) μέλη πληρώματος, είχε εγκεκριμένο προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πειραιά προς λιμένες Πόρου, Ύδρας και Σπετσών, το οποίο παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
          Μετά από την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση του σχετικού βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου. 
 
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL