Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Γ-Α/Ψ σκάφος στην Αίγινα – Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου αλιέα στην Παλαιά Επίδαυρο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Γ-Α/Ψ σκάφος στην Αίγινα – Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου αλιέα στην Παλαιά Επίδαυρο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα 
 
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες χθες, στο Ε/Γ-Α/Ψ σκάφος “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” Ν.Π. 7077, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή αγκυροβολίου όρμου “ΣΠΗΛΙΑ” βόρεια ν.Μονής. 
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. τα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη “ΟΥΡΑΝΟΣ” Ν.Α. 207 και “ΓΙΑΝΝΗΣ” Ν.Α. 209, το Ε/Π-Κ/Δ “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι ΡΕΣΚΙΟΥ” Τ.Α. 203 και το σκάφος “ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ” Λ.Α. 3135.
Οι επιβαίνοντες του “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ”, οι οποίοι ήδη είχαν μετεπιβιβαστεί σε παραπλέον Ι/Φ σκάφος, παρελήφθησαν από το σκάφος  “ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ” και αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αίγινας, διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για ιατρική περίθαλψη και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι. 
Το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές σημείο από το Κ/Δ “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι ΡΕΣΚΙΟΥ”, όπου ξεκίνησε η κατάσβεση του από το πυροσβεστικό πλοίο “ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ”, που έσπευσε στο σημείο, ενώ λόγω εισροής υδάτων το “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” βυθίστηκε.
Από το περιστατικό διαπιστώθηκε αυτοδιαλυόμενη ρύπανση περίπου 25 τ.μ. από πετρελαιοειδή ελαφριάς ιριδίζουσας μορφής, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από ένα (01) αντιρρυπαντικό και ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας. 
  
 
*****
 
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Παλαιάς Επιδαύρου του Λιμεναρχείου Κορίνθου, για περιστατικό 51χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε μεταβεί απογευματινές ώρες για διενέργεια υποβρύχιας αλιείας, στη θαλάσσια περιοχή “ΚΟΚΚΙΝΟΒΡΑΧΟΣ” κόλπου Επιδαύρου και αγνοείτο.
Άμεσα στο σημείο μετέβει περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίζοντας τον ανωτέρω, καλά στην υγεία του, τον οποίο αφού περισυνέλεξε, τον μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Παλαιάς Επιδαύρου. 
 
*****
 
Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Επίσης, στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Τέλος, στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε παραποιημένο ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL