Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στη Σύρο - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και την Κω - Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στη Χαλκίδα - Διακομιδές ασθενών

Ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στη Σύρο - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και την Κω - Εντοπισμός  πυρομαχικού υλικού στη Χαλκίδα - Διακομιδές ασθενών
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύρου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ ''ΜΙΧΑΛΗΣ'' Ν.Π. 10443, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Πάρου και Σύρου, με εννέα (09) επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.
Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το παραπλέον Φ/Γ ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ'' Ν.Π.12421  και το Ρ/Κ “ΛΕΩΝ Ι” Ν.Π. 5869 από το οποίο το ''ΜΙΧΑΛΗΣ'' ρυμουλκήθηκε συνοδευόμενο από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο αγκυροβόλιο του λιμένα Σύρου όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια. 
Κατόπιν διενέργειας έκτακτης επιθεώρησης από επιθεωρητή του  Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώθηκε βλάβη στο σύστημα ψύξης της κύριας μηχανής, ενώ από το Λιμεναρχείο Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι αποκατάστασης μηχανικής βλάβης και προσκόμισης των απαιτούμενων βεβαιωτικών.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου Μυτιλήνης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον  λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση οκτώ (08) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΠΗ” ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω. 
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας από ιδιώτη,  σχετικά με τον εντοπισμό δύο οβίδων, μήκους περί τα πενήντα εκατοστά η μία και περί τα εβδομήντα η άλλη, μερικώς οξειδωμένων, στη θαλάσσια περιοχή “ΕΞΩ ΠΑΝΑΓΙΤΣΑΣ” βόρειου Ευβοϊκού κόλπου. Η πρώτη εντοπίστηκε σε βάθος περί τα δύο μέτρα και σε απόσταση τριάντα μέτρων από την ακτή, ενώ η δεύτερη σε βάθος τριών μέτρων και σε απόσταση εκατόν πενήντα μέτρων περίπου από την ακτογραμμή.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου για τις δικές της ενέργειες, ενώ το σημείο φυλάσσεται από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, το θαλάσσιο στίγμα ανεύρεσης σημάνθηκε και στο σημείο της παραλίας, η οποία δεν είναι πολυσύχναστη, απαγορεύτηκε η κολύμβηση.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-67χρονου, από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
-73χρονου από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙV'' Ν.Ν 64,
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL