Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη και στην Κω – Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων στο Ηράκλειο- Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Μηχανική βλάβη Ι/Φ στο Λαύριο

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη και στην Κω – Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων στο Ηράκλειο- Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Μηχανική βλάβη Ι/Φ στο Λαύριο 
           
    Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
    Ειδικότερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
    Άμεσα ξεκίνησαν έρευνα δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ από τις ακτές Μάκρης Αλεξανδρούπολης την ανωτέρω λέμβο.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ενός σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
         Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.
     
                                                                                    *****
      Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα πέντε (55) αλλοδαπών συνολικά προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
    Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή Φωκά ν.Κω, λέμβο λέμβους με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
   Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω.
       Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή
                                                                   
                                                                                  *****
  Εντοπίστηκε και συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα από στελέχη του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, 30χρονος αλλοδαπός, για παράβαση του νόμου περί όπλων.
   Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατελήφθη στο λιμένα Ηρακλείου πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ίο, να κατέχει:
-ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 31 εκ. με μήκος λάμας 18 εκ.
-ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι συνολικού μήκους 21 εκ. με μήκος λάμας 10 εκ.
-δύο  μαχαίρια συνολικού μήκους 16 εκ. με μήκος λάμας 8,5 εκ.
   Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και δε διαθέτει άδεια παραμονής.
       Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
                                                                             *****
              
   Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
  Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, η μία εκ των τριών κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με τη συνέργεια των δυο αλλοδαπών που τη συνόδευαν, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
   Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
                                                                            *****
 
  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για  μηχανική βλάβη-θραύση ιστίου του Ι/Φ σκάφους ''SOULMATE'' σημαίας Αυστρίας  στη θαλάσσια περιοχή 5ν.μ. νότια του ακρωτηρίου Σουνίου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
  Άμεσα απέπλευσαν προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,το οποίο εντόπισε το ιστιοφόρο, καθώς και το ιδιωτικό σκάφος ''ΣΙ ΣΟΣ Ι'' Τ.Λ. 325.Το  ''SOULMATE'' ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Λαυρίου από το ιδιωτικό σκάφος.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SOULMATE'' ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ή τραυματισμός ατόμων.
            
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL