Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα – Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη – Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στη Μήλο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σάμο - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Σαλαμίνα –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μήθυμνα – Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη – Μηχανική  βλάβη Φ/Γ πλοίου στη Μήλο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σάμο - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Σαλαμίνα – Προσάραξη σκαφών στην Τήλο και στον Άγιο Νικόλαο
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα ενός (51) αλλοδαπών προέβη,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το σκάφος FRONTEX εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΣΚΑΛΑΣ ΣΥΚΑΜΝΙΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας, ενώ συνελήφθη ο 23χρονος χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι πέντε (25) αλλοδαπών προέβη,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το σκάφος FRONTEX εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ” ν. Λέσβου, μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη εξ αυτών ο 25χρονος χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου βραδινές ώρες χθες, από τον πλοίαρχο του Φ/Γ ''HERCULES Ι'' Ν.Π. 12435, για περιστατικό μηχανικής βλάβης του εν λόγω πλοίου στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Πολύαιγου, με έντεκα (11) μέλη πληρώματος (10 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός),  καλά στην υγεία τους.
Άμεσα τέθηκε σε ετοιμότητα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απέπλευσε προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11999, από το οποίο το ''HERCULES Ι'' ρυμουλκήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Προβατά νότια ν. Μήλου, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια λόγω καιρού.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού Θεμιστοκλή Σοφούλη Σάμου, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 22χρονο, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 65χρονος . 
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 65χρονου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ  στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
*****
Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά και Σαλαμίνας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό θραύσης ιστίου και εμπλοκής σχοινιού στο σύστημα πρόωσης (προπέλα) του Ι/Φ σκάφους ''PEHOU'' σημαίας Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Σαλαμίνας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες. 
Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω σκάφος, το οποίο στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το Ι/Φ σκάφος «AURORA» στον όρμο «ΠΕΡΑΝΗΣ» Σαλαμίνας.
Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο λιμανάκι Αγίου Νικολάου Κερατσινίου με τη συνδρομή του Α/Κ σκάφους «ΘΑΛΑΣΣΑ» Ν.Π. 1032 συνοδεία του ΠΛΣ , όπου προσέδεσε με ασφάλεια.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''PEHOU'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήλου, για προσάραξη του Ι/Φ “MERIDIEN V” σημαίας Καναδά, στην παραλία «ΛΙΒΑΔΙΩΝ» Τήλου.
Το ανωτέρω σκάφος βρισκόταν αγκυροβολημένο έξω από τον λιμένα Τήλου, χωρίς επιβαίνοντες, και παρασύρθηκε στα αβαθή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Το “MERIDIEN V” αποκολλήθηκε και κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Λιβαδιών Τήλου, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης  σχετικού βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου, ότι το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος “ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ” Ν. Ρόδου 258, εκτελώντας περιηγητικό πλου με εκατόν επτά (107) επιβαίνοντες, κατά τη διάρκεια προσέγγισης στη νήσο Σπιναλόγγα, εξαιτίας ριπής ανέμου το σκάφος παρασύρθηκε σε αμμώδη αβαθή .
Το ανωτέρω σκάφος αποκολλήθηκε με την συνδρομή του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» Ν.ΑΝ. 245, ενώ για λόγους ασφάλειας οι επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν στο  Ε/Γ -Τ/Ρ «ΜΑΔΕΡΑ» Ν.ΑΝ. 242 και στο  Ε/Γ -Τ/Ρ  «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» Ν.ΑΝ. 327.
Το “ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ” κατέπλευσε με ιδία μέσα, κενό επιβατών, στο λιμένα Ελούντας όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης  σχετικού βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, θαλάσσια ρύπανση και υλικές ζημιές σε τρίτους. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL