Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα – Επικάθιση σκαφών στη Σαλαμίνα – Διακομιδές ασθενών

Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών΄, ηλικίας 66, 38 και 32 ετών αντίστοιχα  προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, η 32χρονη κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με τη συνέργεια των δυο αλλοδαπών που τη συνόδευαν, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
Επίσης, στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 36, 23 και 23 ετών αντίστοιχα προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, ο 23χρονος  κατείχε και επέδειξε πλαστή ελληνική άδεια διαμονής, με τη συνέργεια των δυο αλλοδαπών που τον συνόδευαν, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο
*****
Στη σύλληψη τριών (03) συνολικά αλλοδαπών, ηλικίας 27, 43, και 24 ετών αντίστοιχα προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος κατείχε και επέδειξε  ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, ο 43χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN καθώς και πλαστή άδεια παραμονής στην Ελλάδα και ο 24χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.                                                                
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. 
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας για την ύπαρξη κλίσης στα Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφη «ΗΒ 1» Ν.Π. 10859 και «ΗΒ 2» Ν.Π. 11039 με πιθανή επικάθιση αυτών στο βυθό στην θαλάσσια περιοχή Τύμβος Σαλαμίνας.
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής μετέβησαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν ότι ιδιωτική εταιρεία έχει τοποθετήσει προληπτικά πλωτό φράγμα.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
72χρονης, από το λιμένα Ανάφης στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας ν. Θήρας, με το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος «ΜΑΙΣΤΡΟΣ -ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» Ν. Θήρας 64 και 
90χρονου από το λιμένα Ίου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΙΙ'' Ν.Ν 57.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL