Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Χίο και στην Κω – Θάνατος λουόμενου στην Σκάλα Κατερίνης – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στο Ναύπλιο – Διακομιδή ασθενών

Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στη Χίο και στην Κω – Θάνατος λουόμενου στην Σκάλα Κατερίνης – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ  πλοίου στο Ναύπλιο – Διακομιδή ασθενών
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα έξι (56) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα,  πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΝΕΝΗΤΩΝ” νότια ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο (42) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΦΩΚΑ” ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.
 
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Κατερίνης, 63χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης. 
 
*****
Στην απαγόρευση του απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες,  στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ναυπλίου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής κατά τη θεώρηση των ναυτιλιακών εγγράφων του εν λόγω  πλοίου διαπιστώθηκε η ύπαρξη ημερολογιακών εγγραφών - συμβάντων για τα οποία δεν έλαβε γνώση η  Λιμενική Αρχή κατά παράβαση του άρθρου 48 παρ.3 σε συνδυασμό με το άρθρο 234 του Ν.Δ. 187/73.
Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι προσκομίσεως σχετικής βεβαίωσης αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. 
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Πάρου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745, 45χρονος και 47χρονος, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL