Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στο Καρλόβασι, στη Μυτιλήνη και την Αλεξανδρούπολη - Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Μυτιλήνη - Διακομιδή ασθενούς

 

Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στο Καρλόβασι, στη Μυτιλήνη και την Αλεξανδρούπολη - Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Μυτιλήνη - Διακομιδή ασθενούς

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα πέντε (55) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια “ΚΟΝΤΑΚΑΙΪΚΩΝ” ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή “ΑΓΡΙΕΛΙΑ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω πλοίου προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή 6,5 ν.μ νοτιοδυτικά λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

 

*****

 

Στον εντοπισμό δέκα επτά (17) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή “ΘΕΡΜΗ” ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής.

Στη συνέχεια, έπειτα από καταδίωξη, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους, ακινητοποίησε στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, ταχύπλοο σκάφος που επέβαινε ένας 19χρονος, που μετέφερε τους ανωτέρω αλλοδαπούς, ο οποίος και συνελήφθη.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καλύμνου.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 68χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL