Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Κέρκυρα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο - Τραυματισμός επιβάτιδος εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Μύρινα - Τραυματισμός ναυτικού εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Κέρκυρα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο - Τραυματισμός επιβάτιδος εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Μύρινα - Τραυματισμός ναυτικού εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάτρα

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' Ν. Κέρκυρας 43, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Γαΐου ν. Παξών προς το Νέο Λιμένα ν. Κέρκυρας, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο συνέχισε τον πλου του με συμβατική πλεύση και αφού κατέπλευσε με ασφάλεια στο Νέο Λιμένα ν. Κέρκυρας, αποβιβάστηκαν οι εξήντα οκτώ (68) επιβάτες. Στο πλοίο επιβιβάστηκε Κλιμάκιο Επιθεωρητών του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας μετά από βλάβη /ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο του ανωτέρω πλοίου παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ το επιβατικό κοινό προωθήθηκε στον προορισμό του με έτερο πλοίο της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

*****

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της λεωφόρου Νεάρχου στο Ηράκλειο όταν συγκρούστηκαν μεταξύ τους τρία Ι.Χ.Ε. οχήματα που οδηγούσαν τρεις (03) άνδρες, ηλικίας 30, 30 και 53 αντίστοιχα.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός της 28χρονης συνοδηγού σε ένα από τα ανωτέρω οχήματα, η οποία διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μύρινας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ'' Ν.Π. 10415 για τον τραυματισμό μίας 69χρονης επιβάτιδος.

Ειδικότερα, η ανωτέρω κατά την προσπάθειά της να μεταβεί στην τουαλέτα, μπέρδεψε τα πόδια της και έπεσε. Από το πλήρωμα του πλοίου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Μύρινας, προερχόμενο από τους λιμένες Λαυρίου – Αγίου Ευστρατίου, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λήμνου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μύρινας.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάτρας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού ενός 45χρονου ναυτικού στο Ε/Γ-Ο/Γ ''OLYMPIC CHAMPION'' Ν. Χανίων 29, το οποίο βρισκόταν παραβεβλημένο στο νότιο λιμένα Πάτρας.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε με μέριμνα του Πλοιάρχου σε ιδιώτη ιατρό, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL