Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Αποβίβαση ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο στην Κεφαλονιά – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Αποβίβαση ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο στην Κεφαλονιά – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα 
 
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι ενός (21) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
  Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή  βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
   Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου.
                                                                         
                                                                        *****
      Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλονιάς, απογευματινές ώρες χθες, από το ΕΚΣΕΔ/Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  για ασθένεια 79χρονου αλλοδαπού επιβάτη του Κ/Ζ “MSC  ''SINFONIA'' σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Ζακύνθου και ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
    Άμεσα απέπλευσε το Ε/Π ''ΕΣΚΕΪΠ'' Τ.Α. 206  στο οποίο επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής,  όπου προσέγγισε το κρουαζιερόπλοιο και παρέλαβε τον 79χρονο με ασφάλεια. Στη συνέχεια ο ασθενής μεταφέρθηκε στο λιμένα Αργοστολίου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας.
 
                                                                          *****
     Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
    Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς και είχε απαγόρευση εισόδου σε έδαφος Schengen, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
   Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL