Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω –  Μηχανική  βλάβη  Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ρόδο – Θάνατος άνδρα στην Ιτέα – Σύλληψη  οδηγού στη Χαλκίδα – Αλιευτικός έλεγχος στην Ύδρα
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι έξι (26) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ἉΜΜΟΓΛΩΣΣΑ” ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ-Ο/Γ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ” Ν. Ρόδου 47, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει εγκεκριμένο δρομολόγιο προς λιμένα Σύμης με επιστροφή,  αναφορικά με μηχανική βλάβη στην αντλία ψύξης, με αποτέλεσμα την αδυναμία εκκίνησης των μηχανών.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 104 επιβάτες του προωθήθηκαν στο λιμένα Σύμης με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
                                                    
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή “ΜΑΙΑΜΙ” Ιτέας Φωκίδας, 87χρονος ημεδαπός.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιτέας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών για  διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
 
*****
Ένας 20χρονος οδηγός συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Νέας Αρτάκης.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλο όχημα, χωρίς να κατέχει άδεια ικανότητα οδήγησης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ύδρας στον οικείο λιμένα  εντοπίστηκε Ε/Π-Α/Κ σκάφος το οποίο είχε διενεργήσει αλιεία με τη χρήση διχτυών, με μέγεθος ματιού μικρότερου των 20 χιλιοστών.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιβλήθηκαν οι νόμιμες διοικητικές κυρώσεις, ενώ κατασχέθηκαν το αλιευτικό εργαλείο και τα αλιεύματα (203 κιλά του είδους ζαργάνα). 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL