Σύλληψη αλλοδαπών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο – Σύλληψη έξι (06) ατόμων για κλοπή στην Αμφιλοχία -Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών στη Χίο – Σύλληψη οδηγού στη Χίο - Αποβίβαση τραυματία από Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα –

Σύλληψη αλλοδαπών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο – Σύλληψη έξι (06) ατόμων για κλοπή στην Αμφιλοχία -Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπών στη Χίο – Σύλληψη  οδηγού στη Χίο  - Αποβίβαση τραυματία από Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα – Διακομιδή ασθενούς
 
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, 25 και 17 ετών,  προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» σε συνδυασμό με Αρ. 45 ΠΚ, Αρ. 217 ΠΚ και Αρ. 83 του Ν. 3386/05.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Ηρακλείου προερχόμενο από Πειραιά, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, εντοπίστηκαν εντός των αποσκευών των ανωτέρω, συνολικά εκατόν ενενήντα (190) πακέτα τσιγάρων, το σύνολο των οποίων δεν έφερε την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. 
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω αλλοδαποί στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ ο 17χρονος επέδειξε πλαστό δελτίο αιτούντα Διεθνή Προστασία.
Όπως έγινε γνωστό από το Τελωνείο Ηρακλείου, οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των οκτακοσίων τεσσάρων ευρώ και τριάντα λεπτών (804,30€).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.
*****
Στη σύλληψη πέντε (05) ημεδαπών και ενός (01) αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αμφιλοχίας, για κλοπή λέμβου και για ιχθυοκλοπή.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αμφιλοχίας για την κλοπή του ερασιτεχνικού σκάφους «ΖΩΗ» Σ.Π. 872-Γ΄ , το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στην περιοχή «ΓΩΓΩΛΕ΄Ι΄ΚΑ» Αμφιλοχίας. 
Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό της λέμβου και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εντοπίστηκε ύποπτο Ι.Χ.Ε. όχημα στο οποίο επέβαινε ο 37χρονος αλλοδαπός, να μεταφέρει στο πίσω μέρος του οχήματος δέκα (10) σακούλες πάγου καλυμμένες με ύφασμα. 
Κατόπιν διακριτικής παρακολούθησης του οχήματος εντοπίστηκαν οι πέντε (05) ημεδαποί να προσεγγίζουν από θαλάσσης στο αλιευτικό καταφύγιο της «ΜΠΟΥΚΑΣ» Αμφιλοχίας με το σκάφος «ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Λ.Π. 21-Β΄, ρυμουλκώντας το κλεμμένο σκάφος «ΖΩΗ», στο οποίο μετέφεραν τετρακόσια ογδόντα (480) κιλά αλιεύματος τσιπούρας, που είχαν κλέψει νωρίτερα από μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στην ανωτέρω περιοχή.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Αμφιλοχίας του Λιμεναρχείου Πρέβεζας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα δύο σκάφη και η ποσότητα αλιευμάτων.
*****
Στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΟΙΝΟΥΣΩΝ” ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, να κινείται με ταχύτητα και άμεσα την ακινητοποίησε.
Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή πλοίου ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου, όπου και συνελήφθησαν. 
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χίου.
*****
Ένας 18χρονος οδηγός συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου, επί της οδού «ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΝΕΝΗΤΟΥΣΗ» στη Χίο.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, χωρίς να κατέχει άδεια ικανότητα οδήγησης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, πρωινές ώρες σήμερα, για τον τραυματισμό 56χρονου αλλοδαπού επιβάτη του Κ/Ζ πλοίου «MSC OPERA» σημαίας Παναμά, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στον όρμο Φηρών νήσου Θήρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω αλλοδαπός γλίστρησε στη σκάλα με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να πέσει και να χτυπήσει στον αριστερό του ώμο.
Ο 56χρονος μεταφέρθηκε  με το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος «ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΟΥΛΗΣ» Ν.Θ. 41 στη στεριά και από εκεί διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κεντρικό Πολυϊατρείο Σαντορίνης και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας .
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Θήρας.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001, 51χρονος αλλοδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL