Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα - Συλλήψεις αλλοδαπών στη Μυτιλήνη - Ακυβερνησίες σκαφών στο Βόλο

Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα - Συλλήψεις αλλοδαπών στη Μυτιλήνη - Ακυβερνησίες σκαφών στο Βόλο

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα (30) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΥΚΑΜΙΑΣ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην περιοχή Σκάλας Συκαμιάς.

Από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο χειριστής της λέμβου.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 17χρονου αλλοδαπού καθώς και του 21χρονου αλλοδαπού άμεσου συνεργού του προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών στο λιμένα Μυτιλήνης πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, εντοπίστηκε ο ανωτέρω 21χρονος να συνοδεύει τον ανωτέρω 17χρονο, ο οποίος κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό του ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο.

 

Επίσης, στη σύλληψη μίας 21χρονης αλλοδαπής προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών στο λιμένα Μυτιλήνης πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, εντοπίστηκε η ανωτέρω 21χρονη στην κατοχή της οποίας βρέθηκε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου, πρωινές ώρες σήμερα, για την ακυβερνησία σκάφους χωρίς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Μάραθου Μαγνησίας.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το παραπλέον Α/Κ “ΑΧΙΛΛΕΑΣ” Σ.Β. 1139, με τη συνδρομή του οποίου το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε και προσδέθηκε με ασφάλεια στο λιμένα “ΚΡΙΘΑΡΙΑ” Μαγνησίας.

 

Επίσης, Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου, πρωινές ώρες σήμερα, για την ακυβερνησία σκάφους χωρίς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΛΥΚΕΣ” Μαγνησίας.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το παραπλέον Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Σ.Β. 2032, με τη συνδρομή του οποίου το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε και προσδέθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Βόλου.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL