Διερεύνηση πληροφορίας για παρασυρόμενο κολυμβητή και εντοπισμός της σορού του στο Ηράκλειο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών στην Αίγινα και στο Φλοίσβο Αττικ

Διερεύνηση πληροφορίας για παρασυρόμενο κολυμβητή και εντοπισμός της σορού του στο Ηράκλειο – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών στην Αίγινα και στο Φλοίσβο Αττικής
 
   Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από ιδιώτες για την ύπαρξη παρασυρόμενου από τα κύματα 35χρονου αλλοδαπού κολυμβητή, χωρίς τις αισθήσεις του, στη θαλάσσια περιοχή Κάτω Γούβες Ηρακλείου ν. Κρήτης.
   Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος  - Ελληνικής Ακτοφυλακής ξεκίνησαν έρευνες από δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) διασωστικό σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) και ένα (01) σκάφος του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών (Π.Ο.Φ.Σ.), ενώ από ξηράς έρευνες διεξήχθησαν από τρία (03) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από Κλιμάκιο  Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, καθώς και ιδιώτες που βρίσκονταν στην περιοχή, προς διερεύνηση των ανωτέρω, με αρνητικά αποτέλεσμα.
   Πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκε σε βραχώδη ακτή της ως άνω περιοχής η σορός του 35χρονου και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
   Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
 
    *****
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
  Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια του λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
   Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.
   Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης. 
 
*****
   Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, καθώς και της 64χρονης αλλοδαπής άμεσης συνεργού του.
  Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη το Γραφείου Ασφαλείας στην πύλη εισόδου οχημάτων του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 35χρονος ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος καθώς και η ανωτέρω 64χρονη ως συνοδηγός, μετέφεραν από κοινού έναν αλλοδαπό, ο οποίος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.
 
*****
         Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της ναυταθλητικής μαρίνας Καλλιθέας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή. 
 
*****
         Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή από το Λιμεναρχείο Αίγινας, στη θαλάσσια περιοχή Βαγιά Αίγινας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL