Πρόσκρουση Φ/Γ πλοίου σε Δ/Ξ στο Ικόνιο Κερατσινίου και σύλληψη του πλοιάρχου του Φ/Γ – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω –Θάνατος γυναίκας και σύλληψη για ναρκωτικά στον Πειραιά – Κατολίσθηση στην Κεφαλληνία –

 Πρόσκρουση Φ/Γ πλοίου σε Δ/Ξ στο Ικόνιο Κερατσινίου  και σύλληψη του πλοιάρχου του Φ/Γ – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω –Θάνατος γυναίκας και σύλληψη για ναρκωτικά στον Πειραιά –   Κατολίσθηση στην Κεφαλληνία – Σύλληψη αλλοδαπής για ναρκωτικά στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για περιστατικό πρόσκρουσης του  πλοίου μεταφοράς container (C/V) “ONE BLUE JAY” σημαίας Ιαπωνίας με είκοσι τρεις (23) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στο Δ/Ξ “GUNECE” σημαίας Τουρκίας με δεκαέξι (16) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του C/V πλοίου στο λιμένα Ικονίου Κερατσινίου, παρουσία πλοηγού και συνοδεία ρυμουλκών.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-Ε.Λ.ΑΚΤ., αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ιδιωτικά Ρ/Κ για παροχή τυχόν συνδρομής.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω C/V πλοίο προσέκρουσε στο μεσαίο τμήμα της δεξιάς πλευράς του παραβεβλημένου στην λιμενική εγκατάσταση “CORAL Α.Ε.” Δ/Ξ “GUNESE”, με αποτέλεσμα την πρόκληση ελαφριάς κλίσης στο Δ/Ξ πλοίο, λόγω ρήγματος σε μία από τις δεξαμενές έρματος του. 
Από το περιστατικό προκλήθηκε τραυματισμός στο δεξί κάτω άκρο μέλους πληρώματος του Δ/Ξ πλοίου, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, από όπου εξήλθε αυθημερόν. 
Από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ για προληπτικούς λόγους ποντίστηκαν δύο (02) φράγματα περιμετρικά του Δ/Ξ πλοίου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του C/V “ONE BLUE JAY” για παράβαση των άρθρων 27 και 291 Π.Κ., καθώς και του άρθρου 255 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των πλοίων μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα τα πλοία αναγνωρισμένο οργανισμό.
 
***** 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εννέα (09) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ” ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω.  
 
 *****  
Χωρίς τις αισθήσεις της εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στον οικείο λιμένα, εντός Ι.Χ.Ε. , 47χρονη ημεδαπή.
Η ανωτέρω αναγνωρίστηκε από 50χρονο άνδρα που βρίσκονταν μαζί της και διεκομίσθη με ασθενοφόρο ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”, όπου πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια  νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.
Στη συνέχεια, συνελήφθη ο 50χρονος άνδρας διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. από τα στελέχη της “ΟΜΑΔΑΣ ΛΑ.Μ.ΔΑ” της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκαν χάπια τα οποία εμπίπτουν στον νόμο περί ναρκωτικών ουσιών.
Προανάκριση διενεργείται από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. 
 
*****  
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, για κατολίσθηση στο δυτικό τμήμα της παραλίας “ΞΙ”.
Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την κατολίσθηση περίπου εκατόν πενήντα (150 κ.μ.) κυβικών μέτρων υλικού (πηλός και πέτρες) σε απόσταση τριακοσίων (300 μ.) μέτρων  περίπου από τους λουόμενους. 
Με τη συνδρομή των στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ειδικού μηχανήματος το οποίο μετακίνησε το υλικό της κατολίσθησης, διενεργήθηκε έρευνα για την ύπαρξη τυχόν παγιδευμένων ατόμων  με αρνητικά αποτελέσματα.  
Από τη Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας τοποθετήθηκε στο σημείο ταινία απαγόρευσης πρόσβασης, ενώ στην περιοχή υπήρχε ήδη τοποθετημένη πινακίδα υψηλού κινδύνου από πτώση βράχων. 
 
***** 
Στη σύλληψη μιας 39χρονης αλλοδαπής, προέβησαν βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη της ομάδας Κ/9 και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ. “ΑΡΗΣ”, εντοπίστηκε η ανωτέρω να κατέχει εντός χειραποσκευής μία (01)  συσκευασία περιέχουσα εκατόν εβδομήντα πέντε γραμμάρια (175gr) ακατέργαστη ινδική κάνναβη  και  δύο  γραμμάρια (02gr) κατεργασμένη ινδική κάνναβη.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα ν. Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ ΙΙ'' Ν.Π. 11836, 81χρονος ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL