Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο και στη Σύμη – Εντοπισμός ναρκωτικής ουσίας στη Νεάπολη Βοιών – Θάνατος αλλοδαπού στην Κέα - Παροχή συνδρομής σε τραυματία στην Αίγινα - Διακομιδές ασθενών

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο και στη Σύμη – Εντοπισμός ναρκωτικής ουσίας στη Νεάπολη Βοιών – Θάνατος αλλοδαπού στην Κέα - Παροχή συνδρομής σε τραυματία στην Αίγινα - Διακομιδές ασθενών
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα έξι (36) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά Παναγίας Οινουσσών πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή πλωτού σκάφους δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019'' προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι (46) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Σύμης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σύμης. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.  
 
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση έντεκα (11) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νήσου Νίμου Σύμης, πλαστική μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σύμης.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης, ενώ από τους ανωτέρω επιβαίνοντες αναγνωρίστηκε ο 26χρονος αλλοδαπός ως ο χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε και συνελήφθη. 
*****
Εβδομήντα (70) γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας παραδόθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από έναν ημεδαπό εργαζόμενο του Λιμενικού Ταμείου Μονεμβασιάς, στη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω ναρκωτική ουσία, πιθανόν κοκαΐνη,  εντοπίστηκε σε περιοχή της χερσαίας ζώνης του λιμένα Νεάπολης, πλησίον της περιοχής “Καρνάγιο” σε πέντε (05) ναύλον συσκευασίες.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης, για τη διενέργεια ελέγχου της ευρύτερης περιοχής, προς εντοπισμό τυχόν ύποπτων ατόμων και συλλογή επιπλέον στοιχείων, με αρνητικά αποτελέσματα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ναρκωτική ουσία.
*****
Ενημερώθηκε  πρωινές ώρες σήμερα , η Λιμενική Αρχή Κέας ότι στη θαλάσσια περιοχή «ΜΕΛΙΣΣΑΚΙ» ν. Κέας, ανασύρθηκε αλλοδαπός 53χρονος δύτης χωρίς τις αισθήσεις του.
Ο 53χρονος μεταφέρθηκε στο λιμένα Κορησσίας Κέας με το καταδυτικό Τ/Χ σκάφος «ΜΙΝΙΜΟΚΑΚΙ» Τ.Λ. 850 και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Π.Π.Ι. όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Αγκιστρίου για την ανάγκη παροχής συνδρομής με πλωτό μέσο, για την παραλαβή ενός 27χρονου αλλοδαπού τραυματία από περιοχή νοτιοδυτικά ν. Αγκιστρίου, πλησίον της περιοχής Χαλικιάδας. 
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε το Τ/Χ  ''ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ'' Λ.Α. 3135 με επιβαίνοντες έναν αγροτικό ιατρό και στέλεχος του Λιμενικού Φυλακίου Αγκιστρίου και παρέλαβε τον 27χρονο, μεταφέροντας τον στο λιμένα ν. Αίγινας, από όπου στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.
Κατόπιν, ο ασθενής μεταφέρθηκε με το Ε/Γ-Υ/Γ “FLYING DOLPHIN XXIX” N.Π. 10232 στο λιμένα Πειραιά, προκειμένου να διακομιστεί σε εφημερεύον νοσοκομείο για ιατρική περίθαλψη. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν,  σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
60χρονου, από το λιμένα ν. Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001 και 
84χρονου από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL