Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο και στην Κω - Προσάραξη σε αμμώδη αβαθή Ε/Γ-Α/Ψ σκάφους στη Μύκονο – Συλλήψεις αλλοδαπών στη Μύκονο, στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα – Ελαφρά πρόσκρουση σκαφών στην Κέρκυρα - Διακομιδές ασθενών

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο και στην Κω  - Προσάραξη σε αμμώδη αβαθή Ε/Γ-Α/Ψ σκάφους στη Μύκονο – Συλλήψεις αλλοδαπών στη Μύκονο, στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα – Ελαφρά πρόσκρουση σκαφών στην Κέρκυρα - Διακομιδές ασθενών
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση επτά (07) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά νήσου Χίου πνευστή  λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δέκα (10) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ” ν. Κω, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω. 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μυκόνου, μεσημβρινές ώρες χθες , για την προσάραξη σε αμμώδη αβαθή του Ε/Γ-Α/Ψ σκάφους ''JEAN DE LA LUNE II'' σημαίας Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή νήσου Ρηνείας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλήρωμα του οποίου διαπίστωσε ότι το ανωτέρω σκάφος είχε αποκολληθεί με ίδια μέσα και συνοδεία του ΠΛΣ κατέπλευσε και έδεσε με ασφάλεια στο νέο λιμένα Μυκόνου. 
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, μέχρι  την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας. 
*****
Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες,  στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής στο Νέο Λιμένα Μυκόνου -Τούρλου, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικία 36 και 24 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος κατείχε και επέδειξε  ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, ενώ ο 24χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν  τα ανωτέρω έγγραφα. 
*****
Στη σύλληψη τριών(03) αλλοδαπών, ηλικίας 27, 48 και 19 ετών αντίστοιχα προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 27χρονος και ο 19χρονος κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ ο 48χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί  τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν  τα ανωτέρω έγγραφα
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι κατά την διάρκεια χειρισμών κατάπλου του Ε/Π-Τ/Ρ «ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ» Ν.Π. 11032 εντός της μαρίνας Γουβιών, ήρθε σε επαφή με το Ε/Π-Τ/Ρ «ΣΤΡΟΜΠΟΛΙ» Ν.Σ., το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο 
Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημίες , ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους των σκαφών μέχρι  την προσκόμιση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
58χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα ν. Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001 και 
43χρονου από το λιμένα Αίγινας στο λιμένα Πειραιά, με το Ε/Π-Κ/Δ ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ ΙRESCUE'' Τ.Α. 203.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL