Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σητεία - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Εισροή υδάτων σε Α/Κ-Π/Κ σκάφος στην Πάρο - Θάνατος λουόμενου στην Καρδάμαινα

Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Σητεία - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Εισροή υδάτων σε Α/Κ-Π/Κ σκάφος στην Πάρο - Θάνατος λουόμενου στην Καρδάμαινα

 

Προσέκρουσε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06 στον προβλήτα του λιμένα Σητείας κατά τη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησής του, με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιάς στα έξαλα του πλοίου, και συγκεκριμένα στη δεξιά επιφάνεια του προστατευτικού περιζώματος (fender) καθρέπτη πρύμνης.

Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Μήλο – Θήρα – Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο, ενώ την ώρα του συμβάντος στο πλοίο επέβαιναν 184 επιβάτες και 66 οχήματα, εκ των οποίων αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 11 επιβάτες και 2 οχήματα με προορισμό τη Σητεία.

Από το Λιμεναρχείο Σητείας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' ο οποίος στη συνέχεια κατόπιν διενέργειας έκτακτης ναυπηγικής επιθεώρησης πλοίου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων Ιεράπετρας και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη για έναν μεμονωμένο πλου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το πλοίο απέπλευσε την 20:25 με 246 επιβάτες και 94 οχήματα προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του (κυκλικό).

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 42χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πάρου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση λόγω μικρής εισροής υδάτων του Α/Κ-Π/Κ ''ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ'' Ν. Νάξου 128, στη θαλάσσια περιοχή της εισόδου του όρμου Νάουσας Πάρου, με μοναδικό επιβαίνοντα τον ιδιοκτήτη – Κυβερνήτη του.

Το ανωτέρω σκάφος ρυμουλκήθηκε από το ''CHIARA'' σημαίας Γερμανίας στον Άγιο Ιωάννη Δέτη Νάουσας Πάρου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ'' μέχρι διαπίστωσης αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

 

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Καμάρι Κέφαλου ν. Κω, 82χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμενικό Σταθμό Καρδάμαινας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL