Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη - Παροχή συνδρομής σε ασθενή επιβαίνοντα Ι/Φ σκάφους στην Ιθάκη - Μηχανική βλάβη πλωτής γέφυρας στη Λευκάδα - Συλλήψεις στην Πρέβεζα - Διακομιδές ασθενών

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη - Παροχή συνδρομής σε ασθενή επιβαίνοντα Ι/Φ σκάφους στην Ιθάκη - Μηχανική βλάβη πλωτής γέφυρας στη Λευκάδα - Συλλήψεις στην Πρέβεζα - Διακομιδές ασθενών

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οχτώ (48) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 4,5ν.μ. νοτιοανατολικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

 

*****

 

  Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Άτοκου Ι/Φ ''EL MORYA'' σημαίας Αυστρίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ιθάκης 459 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 59χρονος επιβαίνοντας, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο λιμένα Βαθέος Ιθάκης από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον χειριστή της Π/Γ ''ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ'' Ν.Π. 26 για δυσλειτουργία ανύψωσης του καταπέλτη της πλωτής γέφυρας από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας, με αποτέλεσμα την αδυναμία περιστροφής της.

Οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Λευκάδας ενημερώθηκαν για αποκατάσταση της βλάβης, από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων Λευκάδας διαπιστώθηκε η εν λόγω βλάβη και από το Λιμεναρχείο Λευκάδας απαγορεύτηκε η λειτουργία της γέφυρας μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα οργανισμό.

Σύμφωνα με δήλωση του χειριστή, η διέλευση των σκαφών θα είναι περιορισμένη καθώς θα ανυψώνεται μόνο ο ένας καταπέλτης από την πλευρά της Λευκάδας και θα είναι εφικτό να εισέρχονται και εξέρχονται μικρά σκάφη και ιστιοφόρα συνολικού πλάτους έως πέντε μέτρα (5m).

 

*****

 

Για χρήση ανιχνευτή μετάλλων χωρίς σχετική άδεια συνελήφθησαν δύο (02) ημεδαποί, άνδρες ηλικίας 53 και 58 αντίστοιχα, στην παραλία ''ΧΕΙΜΑΔΙΟ'' Πρέβεζας, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 64χρονου από το λιμένα ν. Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ'' Ν.Π. 11589 και

  • 83χρονου από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα ν. Σύρου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL