Διασώσεις αλλοδαπών στη Μήθυμνα και σύλληψη των χειριστών των λέμβων που τους μετέφεραν – Θάνατος άνδρα στη Σαλαμίνα – Θάνατος λουόμενου στην Κρήτη – Αποβίβαση τραυματία από Φ/Γ πλοίο στην Καλαμάτα – Τραυματισμός επιβάτιδος στην Τήνο

 
Διασώσεις αλλοδαπών στη Μήθυμνα και σύλληψη των χειριστών των λέμβων που τους μετέφεραν – Θάνατος άνδρα στη Σαλαμίνα – Θάνατος λουόμενου στην Κρήτη – Αποβίβαση τραυματία από Φ/Γ πλοίο στην Καλαμάτα – Τραυματισμός επιβάτιδος στην Τήνο
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα δύο (32) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μήθυμνας ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας ν. Λέσβου, ενώ συνελήφθη ένας 18χρονος αλλοδαπός ως ο χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
 
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα δύο (52) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μήθυμνας ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας ν. Λέσβου, ενώ συνελήφθη ένας 18χρονος αλλοδαπός ως ο χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
 
*****
 
Ενημερώθηκε το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι σε δύσβατη παραλία της περιοχής Σεληνίων Σαλαμίνας, 84χρονος ημεδαπός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στο νεκροτομείο Αναστάσεως Πειραιά.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ''ΣΤΑΛΙΔΑ'' Κρήτης, 67χρονος αλλοδαπός.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. 
 
 *****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, ότι 25χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου ''AGGELIKI B'' σημαίας Νήσων Μάρσαλ, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Το ανωτέρω πλοίο αγκυροβόλησε στο λιμένα Καλαμάτας, από όπου ο τραυματίας παρελήφθη από την Ε/Γ-λάντζα “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι” Ν.Κ.307 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας για ιατρικό έλεγχο.
 
 *****
Τραυματισμός 72χρονης επιβάτη σημειώθηκε στην Τήνο πρωινές ώρες σήμερα, κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ 'SUPERFERRY II'' Ν.Π. 9939 στο λιμένα ν. Τήνου, μετά την πτώση και απώλεια της ισορροπίας της.
Η γυναίκα παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τήνου για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL