Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με σύλληψη δύο ημεδαπών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο την 28/09/2019 - Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στη Μύκονο - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Καρλόβασι -

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με σύλληψη δύο ημεδαπών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο την 28/09/2019 - Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στη Μύκονο - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Καρλόβασι - Θάνατος αλλοδαπής στη Μύκονο -Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας  
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τις συλλήψεις δύο (02) ημεδαπών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο την 28-09-2019  γνωρίζεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία του Τελωνείου Ηρακλείου, οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ανέρχονται στο ποσό των είκοσι ενός χιλιάδων οκτακοσίων τριάντα ευρώ και έξι  λεπτών (21.830,06€).
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 34 και 29 ετών αντίστοιχα, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Τμήματος Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την έξοδο του 34χρονου από το κατάστημα της Γενικής Ταχυδρομικής Μυκόνου στην περιοχή Μύλος του Κόκκινου, βρέθηκαν στην κατοχή του, δύο (02) χάρτινες συσκευασίες οι οποίες περιείχαν εκατόν εβδομήντα (170) πακέτα τσιγάρων, διάφορων επωνυμιών,  στερούμενα  τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης. 
Κατά την προανάκριση που διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, συνελήφθη και ο 29χρονος αλλοδαπός, ενώ τα καπνικά προϊόντα που κατασχέθηκαν πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Μυκόνου.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα ενός (51) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια “ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ” ν. Σάμου, πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος ν. Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρλοβασίου. 
*****
Ενημερώθηκε  πρωινές ώρες σήμερα , η Λιμενική Αρχή Μυκόνου ότι στη θαλάσσια περιοχή «ΛΙΑ» ν. Μυκόνου, ανασύρθηκε αλλοδαπή 34χρονη χωρίς τις αισθήσεις του, η οποία πραγματοποιούσε κατάδυση.
Η 34χρονη μεταφέρθηκε στην ακτή με σκάφος καταδυτικού συνεργείου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.
Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου  που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
85χρονου από το λιμένα Αλόννησου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφος «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»  και
87χρονης από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν.Ι. 459.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Παλαιάς Μονεμβασιάς στην περιοχή Αγίας Θέκλα Μονεμβασιάς.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL