Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα και θάνατος των επιβαινόντων του στο Κερατσίνι - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου – Ελαφρύς τραυματισμός εργαζομένου στη Χαλκίδα – Διακομιδή ασθενούς

Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα και θάνατος των επιβαινόντων του στο Κερατσίνι - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου – Ελαφρύς τραυματισμός εργαζομένου στη Χαλκίδα – Διακομιδή ασθενούς

 

Περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσὠνας του λιμένα Κερατσινίου σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ με τη συνδρομή Κλιμακίου της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απεγκλωβίστηκαν η 75χρονη οδηγός και ο 53χρονος επιβαίνοντας του οχήματος, χωρίς τις αισθήσεις τους, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ στο ''ΤΖΑΝΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ το Ι.Χ.Ε. ανελκύστηκε με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος.

 

*****

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο (42) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ” Μυτιλήνης, λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, τους οποίους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Μυτιλήνης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 19χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας για τραυματισμό 37χρονου εργαζόμενου στο νότιο εμπορικό λιμένα Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατά την άνοδό του σε παραβεβλημένο Φ/Γ πλοίο γλίστρησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην αριστερή του κνήμη, ενώ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, για παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 41χρονος υπεύθυνος (αρχιεργάτης ομοχειρίας).

 

*****

 

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Ίου στο λιμένα Αθηνιός ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΤΕΛΙΟΣ'' Ν. Ίου 16, 70χρονο, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL