Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Κέρκυρα -

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Κέρκυρα - Παροχή συνδρομής σε τραυματίες στην Κάλυμνο και στον Κόκκινο Πύργο - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ένας 24χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως  χειριστής του σκάφους.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' Ν. Κέρκυρας 43, ότι ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Γαΐου ν. Παξών προς το Νέο Λιμένα ν. Κέρκυρας, παρουσίασε εμπλοκή σχοινιού στο δεξιό κάθετο πτερύγιο στη δεξιά πλευρά του πλοίου.
Το ανωτέρω πλοίο συνέχισε τον πλου του με συμβατική πλεύση και αφού κατέπλευσε με ασφάλεια στο Νέο Λιμένα ν. Κέρκυρας, αποβιβάστηκαν οι εκατό επτά (107) επιβάτες του. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΗΛΙΔΑ ΙΙ'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο του ανωτέρω πλοίου παρέμεινε ανεκτέλεστο.
 
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου για την ανάγκη παροχής συνδρομής με πλωτό μέσο, για την παραλαβή ενός 59χρονου αλλοδαπού τραυματία από τη δύσβατη περιοχή ''ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΥΚΑΤΗΣ'' βορειοανατολικά ν. Καλύμνου. 
Άμεσα, στην εν λόγω περιοχή, έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  όπου με τη συνδρομή της Ομάδας Διάσωσης Καλύμνου, παρέλαβε τον 59χρονο, μεταφέροντας τον στο λιμένα ν. Καλύμνου, από όπου στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου.
 
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κόκκινου Πύργου για την ανάγκη παροχής συνδρομής με πλωτό μέσο, για την παραλαβή ενός 46χρονου αλλοδαπού τραυματία από την περιοχή ''ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΜΜΟΣ'' Ματάλων. 
Άμεσα, στην εν λόγω περιοχή, έσπευσε ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνων στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και παρέλαβε τον 46χρονο, μεταφέροντας τον στα Μάταλα, από όπου στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.
 
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 33 και 21 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ο 21χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με τη συνέργεια του 33χρονου που τον συνόδευε, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Επίσης, στη σύλληψη έξι (06) αλλοδαπών, ηλικίας 39, 34, 39, 24, 18 και 42 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν οι μεν τρεις πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ο ένας ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με τη συνέργεια του 39χρονου και του 34χρονου που τους συνόδευαν, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Τέλος, στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανάκρισεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν,  πρωινές και βραδινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
-98χρονου, από το λιμένα Άμμος ν. Οθωνών στο λιμένα Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών ν. Κέρκυρας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και 
-09χρονης από το λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..
 
*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα -καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας στην παραλία ''ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ'' ν. Σαλαμίνας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL