Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Συλλήψεις αλλοδαπών στη Χίο στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο - Συλλήψεις αλλοδαπών στη Χίο στην Ηγουμενίτσα και  στην Πάτρα 
 
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση  είκοσι έξι αλλοδαπών (26) αλλοδαπών προέβησαν,  πρώτες πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
  Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή  μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος ν. Σάμου.
  Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
   Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
  Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός  του λιμένα εξωτερικού Χίου, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν δελτία αιτούντος ασύλου αμφιβόλου γνησιότητας, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στην ενδοχώρα, ενώ στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη και τρίτος αλλοδαπός εκτός του λιμένα, ο οποίος τους είχε προμηθεύσει τα δελτία έναντι αμοιβής.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
   Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
   Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
     Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσαςπου διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
  *****
 
   Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
  Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο αντίστοιχα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
   Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
 *****
   Στη σύλληψη εννέα αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
    Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι, 48χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε επιμελώς κρυμμένους σε αυτοσχέδια διαμορφωμένη κρύπτη εντός του χώρου του φορτίου το οποίο αποτελείτο από χαρτοκιβώτια που περιείχαν είδη ένδυσης, οκτώ αλλοδαπούς οι οποίοι δεν έφεραν ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα καθώς και τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
 
    Στη σύλληψη οκτώ αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου.
    Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμένα Καλύμνου διαπιστώθηκε  ότι οι επτά εξ αυτών κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη μετακίνησή τους προς την ενδοχώρα, ενώ  εντοπίστηκε και ο όγδοος αλλοδαπός ο οποίος διευκόλυνε τους προαναφερθέντες, παρέχοντάς τους τα πλαστά έγγραφα.
    Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα πλαστά έγγραφα.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL