Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στην Καλύμνο – Σύλληψη οδηγού χωρίς άδεια ικανότητας στη Μυτιλήνη -Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα

Στον εντοπισμό και τη διάσωση επτά (07) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη του 31χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.
Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή  ν. Ψερίμου.
Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό της εν λόγω λέμβου από  περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τον εντοπισμό της λέμβου .
Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. πλήρωμα σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι  μεταφέρθηκαν, καλά στην υγεία τους, στο λιμένα ν. Καλύμνου όπου συνελήφθη ο 31χρονος αλλοδαπός ως ο Κυβερνήτης και διακινητής των υπολοίπων .
Προανάκριση διενεργείται από το  Λιμεναρχείο Καλύμνου. 
*****
Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας συνελήφθη ένας 20χρονος οδηγός δίκυκλου οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Μυτιλήνης, επί της Π. Κουντρουριώτη, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 28, 25 , 34 και23 ετών αντίστοιχα προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι η 28χρονη και η 25χρονη κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, η 34χρονη κατείχε και επέδειξε για την ίδια αλλά και για το ανήλικο τέκνο της, ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα και ο 23χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL