Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα - Μηχανική βλάβη Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου – Τραυματισμός αλλοδαπής στα Νέα Στύρα - Εντοπισμός τραυματισμένης θαλάσσιας χελώνας

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τριών (33) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΕΦΤΑΛΟΥ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην περιοχή Σκάλας Συκαμιάς, ενώ μία γυναίκα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο χειριστής της λέμβου.
*****
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον Πλοίαρχο  του Ε/Γ – Ο/Γ «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» N.Π. 10415, για μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου, ενώ έπλεε  στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σκύρου.   
Το «ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ» εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Λαύριο – Άγιο Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα με εβδομήντα ένα (71) επιβάτες και πενήντα ένα (51) άτομα πλήρωμα.
Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του με ιδία μέσα και κατέπλευσε στο λιμάνι της Μύρινας αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες του.
Από το Λιμεναρχείο Μύρινας , απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, ενώ οι επιβάτες του πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.
*****
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Νέων Στύρων για τον τραυματισμό 79χρονης αλλοδαπής στον επιβατικό λιμένα Νέων Στύρων.
Η ανωτέρω παραπάτησε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καρύστου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε τραυματισμένη απογευματινές ώρες χθες από τη Λιμενική Αρχή Μονεμβασιάς, στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΣΤΡΟ'' Μονεμβασιάς.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την παραλαβή της και την ιατρική της περίθαλψη. 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL