Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω -Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα - Ασθένεια επιβάτη Κ/Ζ στην Κέρκυρα

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω -Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα -  Ασθένεια επιβάτη Κ/Ζ στην Κέρκυρα
 
     Στον εντοπισμό και τη διάσωση έντεκα (11) αλλοδαπών προέβη,  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
    Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή  ''ΨΑΛΙΔΙ'' ν.Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
    Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμέναΚω.
    Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.  
 
    *****
    Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
  Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό,  ο ένας κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με την άμεση συνέργεια του δεύτερου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
    Επίσης, στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
   Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό,  κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
     Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
     *****
     Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
         Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.                                                       Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
                                                                                   *****
      Ενημερώθηκε, πρωινές απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του Κ/Ζ “SIRENA” σημαίας Νήσων Μάρσαλ για περιστατικό ασθένειας 69χρονου αλλοδαπού επιβάτη.
      Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα της Κέρκυρας με προορισμό το λιμένα Κότορ Μαυροβουνίου και επέστρεψε προκειμένου να αποβιβάσει τον 69χρονο.
      Ο ανωτέρω, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας με ασθενοφόρο όχημα για νοσηλεία, ενώ το πλοίο απέπλευσε για τον προορισμό του.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL