Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά στη Μυτιλήνη – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στο Καρλόβασι – Τραυματισμός αλλοδαπού στη Θεσσαλονίκη – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

 Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά στη Μυτιλήνη – Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στο Καρλόβασι – Τραυματισμός αλλοδαπού στη Θεσσαλονίκη – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς
 
Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας σε συνεργασία με προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα Ν. 2960/2001 και για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια ελέγχου με τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μυτιλήνης ο ανωτέρω βρέθηκε να κατέχει εντός των αποσκευών του δύο (02) χάρτινες συσκευασίες περιέχουσες χύμα καπνό, συνολικού βάρους ενός κιλού και πενήντα δύο γραμμαρίων (1.052,00gr).
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η ως άνω ποσότητα καπνικών προϊόντων.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα επτά (57) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Καρλοβασίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου, ενώ συνελήφθη ένας 24χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως χειριστής του σκάφους.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για τραυματισμό 38χρονου αλλοδαπού οδηγού Φ/Γ οχήματος, εντός του λιμένα Θεσσαλονίκης.
Ο ανωτέρω, ο οποίος ευρισκόμενος επί της επικαθήμενης καρότσας του οχήματος, έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο αριστερό του πόδι, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ” για ιατρική περίθαλψη.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Κουκουναριών ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ'' Ν.Σ. 148, 59χρονος ημεδαπός, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL