Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη και σύλληψη των χειριστών της λέμβου – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λέρο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδή ασθενούς

 
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι εννέα (29) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον οικείο λιμένα, δύο (02)  εκ των οποίων συνελήφθησαν ως χειριστές της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης. 
*****
     Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λέρου, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ¨SINA¨ σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, σε αμμώδη βυθό στη θαλάσσια περιοχή νότια νησίδας ¨ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ¨ ν.Λέρου.
     Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ ¨ΚΩΣΤΑΣ¨ Ν.Λ. 72, με τη συνδρομή του οποίου το ¨SINA¨ αποκολλήθηκε και κατέπλευσε με ιδία μέσα, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.  στον λιμένα ¨ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ¨, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια. 
        Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
*****
Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα ν. Αίγινας στη Μαρίνα Ζέας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 50χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL