Εισροή υδάτων σε Ι/Φ σκάφος στον Αργολικό κόλπο – Επιβολή διοικητικών κυρώσεων για διαφήμιση παράνομης ναύλωσης ιδιωτικού σκάφους αναψυχής στη Λέρο – Συλλήψεις αλλοδαπών στη Ζάκυνθο και στην Πάτρα

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Πορτοχελίου και Ναυπλίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για πιθανή βύθιση Ι/Φ σκάφους στον Αργολικό κόλπο .
Άμεσα απέπλευσαν προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και τα ιδιωτικά σκάφη «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Ν.ΠΧ. 102 και «ΣΙ ΝΤΡΙΜ» Ν.Σ. 1446 όπου εντόπισαν το Ι/Φ σκάφος «LEYLA» σημαίας ΗΠΑ, το οποίο είχε εισροή υδάτων. 
Ο μοναδικός αλλοδαπός επιβάτης του Ι/Φ επιβιβάσθηκε σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το  «LEYLA» ρυμουλκήθηκε από το «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» , συνοδεία των ΠΛΣ, εντός του λιμένα Πόρτοχελίου, ενώ το «ΣΙ ΝΤΡΙΜ»αντλούσε τα εισερχόμενα ύδατα.
Στο λιμένα Πόρτοχελίου διενεργούνται εργασίες στεγανοποίησης του Ι/Φ σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε από το Λιμεναχείο Λέρου, σε βάρος του ιδιωτικού σκάφους αναψυχής ''PWYLL'' σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου.
Συγκεκριμένα, κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στο ανωτέρω σκάφος, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω σκάφος διαφημιζόταν σε διεθνή ιστοσελίδα, με σκοπό την εκναύλωσή του για εκτέλεση πλόων αναψυχής, κατά παράβαση των διατάξεων της παραγράφου 4 του άρθρου 9 του Ν. 4256/2014, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
*****
Για πλαστογραφία , αποδοχή προϊόντος εγκλήματος και στέρηση άδειας ικανότητας συνελήφθη ένας 31χρονος αλλοδαπός, πρωινές ώρες σήμερα , από στελέχη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, στο λιμένα Ζακύνθου. 
Συγκεκριμένα σε έλεγχο που διενεργήθηκε, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής σε Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ο ανωτέρω, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν εφοδιασμένος με την απαιτούμενη άδεια ικανότητας οδήγησης, ενώ σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έφερε πινακίδες με πλαστή σφραγίδα βιδωμένες πάνω από τις νόμιμες πινακίδες.
Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε ότι για το ανωτέρω όχημα υφίσταται δήλωση κλοπής από 18/10/2019 στο Τ.Α. Αμαρουσίου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν  το ανωτέρω όχημα, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και οι πλαστές πινακίδες.
*****
Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 30, 37, 30 και 33 προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL