Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στο Μεσολόγγι – Παρέκκλιση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προς αποβίβαση ασθενούς στο Λαύριο

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα - Προσάραξη Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στο Μεσολόγγι – Παρέκκλιση δρομολογίου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου προς αποβίβαση ασθενούς στο Λαύριο

 

Στη σύλληψη μίας 31χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

 

*****

 

Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης σε αμμώδη αβαθή του Ε/Π-Τ/Ρ ''ΟΝΤΥ'' Ν. Ελευσίνας 134 στη θαλάσσια περιοχή 1,20 ν.μ. βόρεια νήσου Οξειάς Μεσολογγίου, με μοναδικό επιβαίνοντα τον Κυβερνήτη του.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ ''ΑΗ ΣΩΣΤΗΣ'' Σ.Μ. 684 με τη συνδρομή του οποίου αποκολλήθηκε το ''ΟΝΤΥ'', ενώ στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα και συνοδευόμενο από το σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Μεσολογγίου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοίας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

*****

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, βραδινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για έκτακτη προσέγγιση στο λιμένα Λαυρίου του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ'' Ν.Π. 12520, κατά παρέκκλιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του (Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη) και ύστερα από τον απόπλου του από το λιμένα Πειραιά, προκειμένου αποβιβάσει 53χρονο ασθενή μέλος του πληρώματος.

Ο ανωτέρω, με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Λαυρίου, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, ενώ το ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ'' απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του για λιμένες Χίου και Μυτιλήνης.

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL