Συνέχεια ενημέρωσης για τη σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη την 28/10/19 - Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη-Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στην Κω και στη Σάμο-

 
Συνέχεια ενημέρωσης για τη σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη την 28/10/19  - Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη-Εντοπισμός και διασώσεις αλλοδαπών στην Κω και στη Σάμο- Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα  - Διακομιδή ασθενούς
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Σχετικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στη Μυτιλήνη την 28/10/2019, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο ποσό των χιλίων τριακοσίων ενενήντα επτά ευρώ και σαράντα έξι λεπτών (1.397,46€).
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι (46) αλλοδαπών προέβη,  πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το σκάφος FRONTEX εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη εξ αυτών ο 23χρονος χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
 
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εννέα (09) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΠΗ” ν. Κω πνευστή  κωπήλατη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα ν. Κω.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
 *****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κω για την ύπαρξη πνευστής κωπήλατης λέμβου με εννέα (09) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΠΗ” ν. Κω. 
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και υπό την επιτήρηση περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η ανωτέρω λέμβος ρυμουλκήθηκε από το Α/Κ “ΠΑΝΑΓΙΑ” Σ.Κω 197, ενώ οι εν λόγω αλλοδαποί αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμένα ν. Κω.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
***** 
Στον εντοπισμό και τον απεγκλωβισμό εξήντα (60) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Ειδικότερα,  το ανωτέρω πλωτό,  εντόπισε στην περιοχή “ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ” ν.Σάμου τους εν λόγω αλλοδαπούς, τους οποίους απεγκλώβισε,  επιβίβασε επί του σκάφους και στη συνέχεια μετέφερε στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
  *****
Στον εντοπισμό τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή ''ΤΣΟΝΙΑ'' ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών ο 36χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 67χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL