Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Καρλόβασι - Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους στη Σάμο - Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στην Ελευσίνα - Θάνατος αλλοδαπής επιβάτιδος Κ/Ζ πλοίου στη Θήρα –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στο Καρλόβασι - Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους στη Σάμο - Σύλληψη ημεδαπού  για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στην Ελευσίνα - Θάνατος αλλοδαπής επιβάτιδος Κ/Ζ πλοίου στη Θήρα – Διακομιδή ασθενούς
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα πέντε (45) αλλοδαπών προέβη,  πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου, όπου συνελήφθη ο 23χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου.
*****
Στον εντοπισμό τριών (03) αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους ηλικίας 46 και 33 ετών, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμου για τον εντοπισμό ύποπτου ταχύπλοου σκάφους στην περιοχή «Ψιλής Άμμου» ανατολικά ν. Σάμου, το οποίο αποβίβασε σε βραχώδη περιοχή τρία (03) άτομα.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της  Λιμενικής Αρχής Πυθαγορείου, του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του  Λιμεναρχείου Σάμου όπου με την συνδρομή του σκάφους «ΑΝΕΜΟΣ» Σ.Π. 81 εντόπισαν και περισυνέλεξαν από τη θάλασσα του δύο (02) αλλοδαπούς διακινητές, οι οποίοι προσπαθούσαν  να διαφύγουν.
Στη συνέχεια στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Σάμου εντόπισαν τους τρεις (03) αλλοδαπούς στην ευρύτερη χερσαία περιοχή «ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ», όπου μαζί με τους διακινητές οδηγήθηκαν στη Λιμενική Αρχή Σάμου, όπου διενεργεί την προανάκριση .
*****
Στη σύλληψη ενός 54χρονου, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας, για παράβαση του Ν.2960/2001 ''Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας''.
Συγκεκριμένα,  σε αστυνομικό έλεγχο από ομάδα ΔΙ.ΑΣ., επί της οδού Κανελλοπούλου Ελευσίνας βρέθηκε στην κατοχή του ανωτέρω  σακούλα, η οποία περιείχε τρεις (03) κούτες με δέκα (10) πακέτα τσιγάρων η κάθε μία, καθώς και επτά  (07)  συσκευασίες καπνού των 50γρ, το σύνολο των οποίων δεν έφερε την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από τη Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι των οποίων ανέρχονται στο ποσό των 208,94 ευρώ. 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας από τοπικό ναυτικό πρακτορείο, για το θάνατο 74χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος του Κ/Ζ “EMERALD PRINCESS” σημαίας Βερμούδες, προερχόμενο από Πειραιά.
Η σορός πρόκειται να αποβιβαστεί στο λιμένα Κατακόλου και στη συνέχεια να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας. 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα  ν. Κέας στο λιμένα Λαυρίου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 41χρονου αλλοδαπού, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL