Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Λέρο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Αίγινα – Βύθιση Ι/Φ σκάφους στους Παξούς –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Λέρο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Αίγινα – Βύθιση Ι/Φ σκάφους στους Παξούς – Αποβίβαση ασθενών από κρουαζιερόπλοιο στην Κεφαλλονιά – Σύλληψη αλλοδαπού στη Σάμο για διευκόλυνση μεταφοράς έτερου αλλοδαπού - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών
 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση έξι (06) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο στην οποία επέβαιναν οι εν λόγω αλλοδαποί.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Αγίας Μαρίνας ν. Λέρου. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
 
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, για μηχανική βλάβη, λόγω απώλειας ηλεκτρικής ισχύος, του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΛΟΡΝΤ ΓΚΛΕΝ'' Ν.Π. 12235, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Μεθάνων. 
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Π-Κ/Δ “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι-ΡΕΣΚΙΟΥ” Τ.Α. 203, το οποίο ρυμούλκησε το “ΛΟΡΝΤ ΓΚΛΕΝ” και το μετέφερε στον λιμένα ν. Αίγινας, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παξών από τον 58χρονο αλλοδαπό ιδιοκτήτη και κυβερνήτη του Ι/Φ ''ΑΙΜΕΕ'' σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, ότι το εν λόγω σκάφος είχε προσαράξει στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΛΤΣΟΝΗΣΙΟΥ'', με αποτέλεσμα τη βύθισή του.
Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο διαπίστωσε ότι ο 58χρονος επιβαίνων ήταν καλά στην υγεία του, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Επιπροσθέτως, στο σημείο τοποθετήθηκε φωτοσημαντήρας από ιδιώτη δύτη προς αποφυγή ατυχήματος.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι δύο (02) αλλοδαποί επιβάτες του Κ/Ζ ''CROWN IRIS'' σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Κεφαλλονιάς και οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Άμεσα απέπλευσε το Τ/Χ ''ΑΝΕΜΟΣ'' Τ.Α. 161 στο οποίο επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής,  όπου προσέγγισε το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο, παρέλαβε τους ασθενείς, ηλικίας 85 και 35 ετών και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Αργοστολίου.
Στη συνέχεια οι ανωτέρω παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.
 
*****
Ένας αλλοδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Σάμου, στον εμπορικό λιμένα ''ΜΑΛΑΓΑΡΙΟΥ''.
Συγκεκριμένα, κατά την επιβίβαση επιβατών σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τον Πειραιά, εντοπίστηκε 49χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε εντός της αποσκευής του κρυμμένο, έτερο αλλοδαπό, με σκοπό να διευκολύνει την μεταφορά του στην ενδοχώρα.
Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε ένα (01) ακτοπλοϊκό εισιτήριο.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, καθώς και ότι υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου της σε έδαφος SCHENGEN.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές και βραδινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
-13χρονου από το λιμένα Μανδρακίου ν. Νισύρου στο λιμένα Καρδάμαινας ν. Κω, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ'' Ν.Καλύμνου 86 και
-70χρονης από το λιμένα ν. Ίου στο λιμένα ν. Θήρας με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΤΕΛΙΟΣ'' Ν. Ίου 16.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL