Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο Ηράκλειο – Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στη Χαλκίδα

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Μυτιλήνη – Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο Ηράκλειο – Εντοπισμός πυρομαχικού υλικού στη Χαλκίδα

 

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα οχτώ (38) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Θέρμης, λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΜΠΛΟΥ ΟΡΑΪΖΟΝ'' Ν.Π. 10579 για περιστατικό τραυματισμού 79χρονης ημεδαπής εντός του πλοίου.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω έπεσε στο χώρο της καμπίνας της, τραυματίζοντας το αριστερό πόδι της, ενώ με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Ηρακλείου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

*****

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας από ιδιώτη, σχετικά με τον εντοπισμό δύο οβίδων, μήκους περίπου πενήντα εκατοστών έκαστη, μερικώς οξειδωμένων, στη θαλάσσια περιοχή βραχονησίδας “ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙΟΥ” βόρειου Ευβοϊκού κόλπου. Η πρώτη εντοπίστηκε σε βάθος περίπου ενάμιση μέτρου και σε απόσταση ενός μέτρου από την ακτή, ενώ η δεύτερη σε βάθος τριών μέτρων και σε απόσταση πέντε μέτρων περίπου από την ακτογραμμή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου για τις δικές της ενέργειες, ενώ το σημείο φυλάσσεται από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, το θαλάσσιο στίγμα ανεύρεσης σημάνθηκε και στο σημείο της παραλίας, η οποία δεν είναι πολυσύχναστη, απαγορεύτηκε η κολύμβηση.

 

 

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL