Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενης αλλοδαπής στη Φολέγανδρο - Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη – Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στο Κερατσίνι – Διακομιδές ασθενών

 
Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής οι Λιμενικές Αρχές Ίου, Φολέγανδρου, Μήλου , Νάξου και Θήρας για περιστατικό 45χρονης αγνοούμενης αλλοδαπής στην περιοχή πλησίον κόλπου Αγκάλης ν. Φολεγάνδρου.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω  μετέβη με λέμβο μεσημβρινές ώρες της 01/11/2019 στην ακτή κόλπου Αγκάλης ν. Φολέγανδρου και έκτοτε αγνοείται.
Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της, με τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία (03) ιδιωτικά σκάφη καθώς και ελικόπτερο Π.Ν. ενώ στις έρευνες από ξηράς συμμετέχουν στελέχη της οικείας Λιμενικής και Αστυνομικής Αρχής.
Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ''ΠΡΑΣΣΟΥ'' ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των αλλοδαπών επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος ν. Σάμου. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.  
*****
Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας, με τη συνδρομή του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, για κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων. 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στο λιμένα Μυτιλήνης, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, ο 20χρονος  βρέθηκε να κατέχει ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα και ένα κινητό τηλέφωνο.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά για βλάβη στην κύρια μηχανή, του C/V “MSC GIANNINA” Σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο είχε αποπλεύσει από Ικόνιο .
Το ανωτέρω πλοίο αγκυροβόλησε στη Ράδα Πειραιά προς αποκατάσταση της βλάβης συνοδεία δύο ρυμουλκών πλοίων , ενώ από το  Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα αναγνωρισμένο οργανισμό.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
79χρονης, από το λιμένα ν. Σικίνου στο λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Α/Ψ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Νάξου 53,
81χρονου,από το λιμένα Αίγινα στο λιμένα Πειραιά με το Ε/Π-Κ/Δ ''ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι-RESCUE'' T.A. 203 και
16χρονης από το λιμένα Αμοργού στο λιμένα Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν.Ν. 53.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL