Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ-Κ/Ζ πλοίο στο Ηράκλειο - Διακομιδή ασθενών

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα – Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ-Κ/Ζ πλοίο στο Ηράκλειο - Διακομιδή ασθενών 
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα έξι (36) αλλοδαπών προέβη,  πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε επί της βραχώδους ακτής στην περιοχή ''ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΟΜΑΡΙ'' ν. Λέσβου, τους ανωτέρω αλλοδαπούς.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ένας 18χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως  χειριστής της λέμβου..
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, καθώς και ότι υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της άρνησης εισόδου του σε έδαφος SCHENGEN.
Επίσης, στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, ότι 65χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα, του Ε/Γ-Κ/Ζ πλοίου ''MARELLA DREAM'' σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν στον οικείο λιμένα, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Η εν λόγω ασθενής παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και  διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο ''ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ - ΠΑΝΑΝΕΙΟ'' Ηρακλείου, για ιατρική περίθαλψη.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκαν, βραδινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Τήνου στο λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 89χρονος και 72χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL