Παροχή συνδρομής σε Α/Κ σκάφος στη Θεσσαλονίκη -Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για περιστατικό ακυβερνησίας ερασιτεχνικού αλιευτικού σκάφους «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ» Λ.Θ. 14636 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ πρώτου και δεύτερου αντλιοστασίου Καλοχωρίου, με τρεις (03) επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., στελέχη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με το φουσκωτό σκάφος «RESCUE 1» Τ.Θ. 797 καθώς και μυδοκαλλιεργητικά σκάφη, ενώ τέθηκε σε ετοιμότητα και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το μυδοκαλλιεργητικό σκάφος (πλάβα) «ΔΗΜΗΤΡΗΣ» Σ.Θ. 2859 εντόπισε το «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ» και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στην ξηρά, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες καλά στην υγείας τους.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 20 και 23 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας,πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο ενώ ο 23χρονος κατείχε και επέδειξε κλεμμένο ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL