Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στην Κω – Συλλήψεις αλλοδαπών στη Χίο και στην Ηγουμενίτσα - Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος από Κ/Ζ στην Πύλο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση επτά (07) αλλοδαπών  προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΨΑΛΙΔΙ'' ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα ν. Κω, ενώ συνελήφθη ο 19χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω.
*****
Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών ηλικίας 30 και 46 ετών αντίστοιχα προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον λιμένα Χίου κατά την επιβίβαση σε Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο με προορισμό τον Πειραιά, εντοπίστηκε η 30χρονη αλλοδαπή η οποία κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο.
Σε περεταίρω έρευνα εντοπίστηκε ο 46χρονος αλλοδαπός εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Χίου, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε προμηθεύσει την 30χρονη με το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό έγγραφο.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.
***** 
Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πύλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 31χρονος  αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Κ/Ζ πλοίου ''NORWEGIAN JADE'' σημαίας Μπαχάμες, το οποίο βρισκόταν 20 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον 31χρονο και  τον μετέφερε με ασφάλεια στην ξηρά, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα, αρχικά στο Κ.Υ. Πύλου και στη συνέχεια  στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL