Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη–Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω – Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα – Τροχαίο ατύχημα στη Ναύπακτο

Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μυτιλήνη–Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Κω – Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα – Τροχαίο ατύχημα στη Ναύπακτο
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση εννέα (09) αλλοδαπών προέβη, βραδινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μυτιλήνης ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρου σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ  εντοπίστηκε μεταξύ αυτών ο  αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα πέντε (45) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓ. ΦΩΚΑ' ν. Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα ν. Κω.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κω.
*****
Στον εντοπισμό σαράντα (40) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήθυμνας, στην περιοχή “ΤΣΙΧΡΑΝΤΑ” ν. Λέσβου, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ εντοπίστηκε μεταξύ αυτών ο 21χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου που τους μετέφερε, ο οποίος και συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην  παραλιακή οδό Γριμπόβου Ναυπάκτου, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 58χρονο παρέσυρε έναν 51χρονο πεζό.
Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο τραυματισμός και των δύο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ρίου, για περαιτέρω έλεγχο.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ναυπάκτου του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL