Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Σάμο – Τραυματισμός εργατοτεχνίτη στο Πέραμα – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στη Λευκάδα – Σύλληψη αλλοδαπής στη Μυτιλήνη
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα (50) αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέως Σάμου. 
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Περάματος για περιστατικό τραυματισμού 43χρονου εργατοτεχνίτη σε πλωτό ναυπήγημα, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.
Ειδικότερα, ο ανωτέρω στην προσπάθειά του να ανέλθει στο κατάστρωμα  του  πλωτού ναυπηγήματος, έπεσε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο αριστερό κάτω άκρο.
Ο 43χρονος διεκομίσθη στο Θριάσειο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας για τη διενέργεια ιατρικών εξετάσεων από όπου εξήλθε αυθημερόν.
Προανάκριση διενεργείται από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
 
*****
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης  Ι/Φ σκάφους, χωρίς επιβαίνοντες, σε βραχώδη ακτή «ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ» και παραλίας «ΝΙΚΙΑΝΑΣ» Λευκάδας.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι το ιστιοφόρο σκάφος «DURMAZON» σημαίας Ολλανδίας είχε ημιβυθιστεί και είχε πάρει κλίση.
Στο σημείο βρισκόταν ο ιδιοκτήτης του σκάφους, ο οποίος δήλωσε ότι το ανωτέρω σκάφος ήταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι της  Νικιάνας, χωρίς επιβάτες και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κόπηκαν τα σχοινιά πρόσδεσης του και παρασύρθηκε στην ανωτέρω περιοχή.
Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ προσπάθεια αποκόλλησης και ρυμούλκησης δεν κατέστη δυνατή, προς το παρόν, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
 
*****
 
Στη σύλληψη μιας 20χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, διότι  σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον οικείο λιμένα κατά την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, η ανωτέρω επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο αμφιβόλου γνησιότητας.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL