Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στον Ωρωπό

Διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του χειριστή της λέμβου στη Μήθυμνα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στον Ωρωπό
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα πέντε (45) αλλοδαπών προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας ν. Λέσβου, ενώ συνελήφθη ένας 46χρονος αλλοδαπός εξ αυτών, ως  χειριστής της λέμβου. 
Προανάκριση διενεργείται από τo Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.
 
*****
Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα Σκάλας Ωρωπού, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 79χρονο παρέσυρε μία 83χρονη πεζή. 
Συγκεκριμένα, το εν λόγω όχημα κινούμενο εντός του ανωτέρω λιμένα με κατεύθυνση προς την έξοδο αυτού, χτύπησε την 83χρονη με τον δεξιό καθρέπτη του,  με αποτέλεσμα την πτώση της επί του εδάφους.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής “ΚΑΤ” για παροχή πρώτων βοηθειών, απ' όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ωρωπού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL