Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη – Επαφή Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με την προβλήτα στον Πειραιά –

Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη – Επαφή Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με την προβλήτα στον Πειραιά – Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλλοδαπού μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου  στη Νεάπολη Βοιών  – Τροχαίο ατύχημα στο Κιάτο - Αποβίβαση τραυματία μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στους Καλούς Λιμένες
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης Αλεξανδρούπολης, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή και έτερου  περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Αλεξανδρούπολης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά σχετικά με επαφή του προστατευτικού μεταλλικού ζωναρίου του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ” Ν. ΧΑΝ. 20, με την προβλήτα, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης στον οικείο λιμένα.
Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Χανιά, αποβίβασε με ασφάλεια 1.565 επιβάτες, ενώ κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το πλοίο δύναται να συνεχίσει τους πλόες του.
 
*****
Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Νεάπολης Βοιών, Γυθείου, Καλαμάτας και Κυθήρων για αγνοούμενο αλλοδαπό ναυτικό μέλος πληρώματος στο Φ/Γ “GANOSAYA” σημαίας Cook Islands, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νεάπολης Βοιών, ακρωτηρίου Ταίναρου και ν. Κυθήρων.
Στην περιοχή μετέβησαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ,  ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα πλοία, ενώ επιχείρησαν ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφος Frontex και αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Οι έρευνες συνεχίζονται με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών.
 
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών στην περιοχή Λυκοποριάς, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 34χρονος ημεδαπός με συνοδηγό 37χρονο ημεδαπό προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. όχημα.
Συγκεκριμένα, ο 34χρονος εκτράπει της πορείας του λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. όχημα, προκαλώντας του υλικές ζημιές.
Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν να τραυματιστούν ο 34χρονος και ο 37χρονος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ξυλόκαστρου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου.
 
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλών Λιμένων, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 42χρονος  αλλοδαπός τραυματίας, μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου ''HAPPY KESTREL'' σημαίας Δανίας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Το πλοίο προσέγγισε στον όρμο Καλών Λιμένων, από όπου ο 42χρονος παρελήφθη από το Ε/Γ-λάντζα ἙΛΕΝΗ” Ν.Π. 2097, το οποίο τον μετέφερε στον οικείο λιμένα όπου ανέμενε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL