Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ στον Πειραιά – Αλιευτικός έλεγχος στη Μυτιλήνη – Διακομιδή ασθενούς

 Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ στον Πειραιά –  Αλιευτικός έλεγχος στη Μυτιλήνη – Διακομιδή ασθενούς
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΙΟΝΙΣ” Ν.Π. 8775 ότι το εν λόγω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Πειραιά με προορισμό τους λιμένες Κυθήρων και Κισσάμου, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.
Το “ΙΟΝΙΣ” επέστρεψε αυτοδυνάμως στον Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 70 επιβάτες, 13 Ι.Χ.Ε. οχήματα, 4 φορτηγά και 2 δίκυκλα.
Από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του  Ε/Γ-Ο/Γ, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί,  επετράπη ο απόπλους του και το πλοίο απέπλευσε για τον προορισμό του.
*****
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του  Α' Λ/Τ Σκάλας Καλλονής Μυτιλήνης, βεβαιώθηκαν δύο (02) αλιευτικές παραβάσεις σε ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη για υπέρβαση του μέγιστου επιτρεπόμενου ορίου των (05) kgr ανά ερασιτέχνη ανά 24ωρο.
Ειδικότερα, κατασχέθηκαν τέσσερα κιλά (04kgr) σουπιές και ένα (01) χταπόδι 2kgr καθώς και δεκατρία κιλά (13 kgr)σουπιές.
Τα ανωτέρω αλιεύματα κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν σε ευαγές ίδρυμα. 
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα ν. Πάτμου στο λιμένα Μυρτιών Καλύμνου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ΄΄ Ν.Λ. 56,  65χρονη η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 
 
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL