Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο την 02/04/20 – Ακυβερνησία Α/Κ σκάφους στο Ηράκλειο –

 
  Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο την 02/04/20 – Ακυβερνησία Α/Κ σκάφους στο Ηράκλειο – Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κίμωλο, τη Φολέγανδρο και τη Σίκινο – Διακομιδές ασθενών
 
 
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τη σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στο Ηράκλειο την 02/04/20, γνωρίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί των κατασχεμένων καπνικών προϊόντων ανέρχονται στο ποσό των δύο χιλιάδων εκατόν τριάντα ενός  ευρώ και πενήντα πέντε λεπτών (2.131,55€).
 
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας του Α/Κ ''ΝΑΥΤΙΛΟΣ” Ν.Χ. 154,  λόγω εμπλοκής αντικειμένου στο σύστημα πρόωσης, στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ν.μ. βορειοδυτικά Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου, με έξι (06) επιβαίνοντες. 
Άμεσα απέπλευσε προς παροχή συνδρομής το Ρ/Κ “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” Ν.Η. 11,   το οποίο ρυμούλκησε το ''ΝΑΥΤΙΛΟΣ'' στον λιμένα Ηρακλείου, όπου και κατέπλευσε με ασφάλεια.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Α/Κ, ενώ κατόπιν απομάκρυνσης του ξένου αντικειμένου από το σύστημα πρόωσης με τη συνδρομή καταδυτικού συνεργείου και επιθεώρησής του από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, επετράπη η συνέχιση των πλόων του. 
 
*****
Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κιμώλου, Φολεγάνδρου και Ίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΧΑΪΣΠΙΝΤ'' Ν.Π. 12331, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μήλο – Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Νάξο – Πάρο – Σύρο ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κρίθηκε επισφαλής η προσέγγισή του πλοίου στους λιμένες Κιμώλου, Φολεγάνδρου και Σίκινου αντίστοιχα.
Στο εν λόγω πλοίο, δεν ανέμεναν επιβάτες προς αποβίβαση, ενώ στους ανωτέρω λιμένες δεν ανέμεναν επιβάτες για επιβίβαση.
 
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρώτες πρωινές και μεσημβρινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
- 72χρονου από το λιμενίσκο Κουκουναριών ν. Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν. Σ. 158,
- 70χρονου από τη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας στο λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
 
Σχετικά αρχεία: 

Κατηγορία:


Wildcard SSL